La Vela Catalana ha celebrat una nova edició de la seva Festa on s’ha reconegut els èxits de tot el col·lectiu i s’ha escollit a la Nora Garcia i l’Àlex Muscat com a Millors Navegants del 2020. Enhorabona a totes i tots els guardonats!

La Federació Catalana de Vela, degut a les diverses restriccions i recomanacions sanitàries per combatre la Covid-19, ha celebrat online una nova edició de la Festa de la Vela Catalana. Un acte on s’han reconegut els èxits de tot el col·lectiu de la vela catalana durant l’any 2020: Campions i podis mundials, europeus, espanyols i catalans; Mencions Especials; Veles de Platí, Or, Argent i Bronze als clubs per la seva tasca durant l’any; i els Millors Navegants del 2020 en categoria masculina i femenina. 

Més d’un centenar de persones s’han connectat a les xarxes socials de la Federació per gaudir en directe de la proclamació de la Nora Garcia -regatista de només 15 anys d’Optimist del CN El Masnou- i de l’Àlex Muscat -regatista de Finn en carrera olímpica del CN Garraf- com a Millors Navegants de l’any. El guanyador i la guanyadora han estat escollits per votació popular pels clubs, professionals i esportistes. Els altres nominats al guardó eren Jordi Xammar (CN Garraf), Florian Trittel (CN El Balís), Cristina Pujol (CN Port d’Aro) i Natàlia Via-Dufresne (CN El Masnou).

Les Mencions Especials d’aquest any les han guanyat: Toni Sabaté (comodor de l’any); Sergi Sánchez (secretari de classe de l’any); José Rodríguez (jutge de l’any); i GEN Roses (vela solidària).

En la introducció de l’acte, el president de la Federació, el Sr. Xavier Torres, el secretari general de l’Esport, el Sr. Gerard Figueras, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Damià Calvet, han destacat que aquest any, malgrat les dificultats i gràcies al compromís de totes i tots, els navegants de Catalunya han pogut gaudir en un entorn segur del seu esport. Cal destacar que altres personalitats en l’àmbit esportiu i institucional, mitjançant un vídeo penjat al web de la Festa, han donat l’enhorabona a totes i tots els guardonats.

Ja per últim, la Federació Catalana de Vela ha presentat el seu nou eslògan per aquesta temporada: La Vida és Vela. Un missatge que vol consolidar l’esport de la vela com un estil de vida apassionant i una font de benestar per a tots aquells i aquelles que la practiquen.

Agraïment  de les entitats i institucions

 

David Escudé
Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona

Joan Pere Gómez
Director general de Ports de la Generalitat de Catalunya

Isidre Gavín
Secretari d’Infraestructures i Mobilitat

Sergi Tudela
Director general de Pesca i Afers Marítims

Albert Bertran
President de l’ACPET

Elvira Mata
Directora General del Museu Marítim de Barcelona

Santi Sequier
Representant Delegacions Territorials d’esports de Catalunya

Joan Plana i Pons
Delegat territorial CCE Tarragona

Cinta Espuny Vidal
Delegat territorial CCE Terres de l’Ebre

Jaume Monasterio
Regidor d’Esports Ajuntament Sitges

Lluis Puig Martorell
Alcalde Ajuntament Palamós

Annabel Moreno
Alcaldessa Ajuntament Arenys

Consulta la relació de premiats 2021